Телевизия за кучета стартира във Великобритания

Телевизия за кучета стартира във Великобритания Снимка: groupon.com

От понеделник, 8 ноември на Острова започва Големият телевизионен лай с телевизионен канал за кучета и техните собственици.

Кучето е най-добрият приятел на човека заради своята вярност и приятелския поглед, от който всички се нуждаем толкова много,  но също и защото не се бие с нас за дистанционното. 

От следващата седмица обаче, това може да се промени, смята indy100.com. Нова телевизионна мрежа, създадена специално за кучета и техните собственици, ще стартира в Обединеното кралство под името DogTV. Целта на новата медия е да помага на кучетата да преодоляват самотата, стреса и тревожността от раздялата с господарите им.

Каналът ще обучава и собствениците да разбират по-добре своите любимци и да се грижат за тях по най-добрия начин.

Идеята възниква в резултат на научно изследване, установило как аудио и визуалните стимули могат да въздействат на животните, да ги успокоят, или да им помогнат да спят. Програмите на DogTV ще съдържат цветове, аудио честоти и видеоефекти, специално съобразени със сетивата на четирикраките зрители. 

Предаванията за собствениците на кучета включват участието на знаменитата треньорка на кучета Лора Нативо, която ще дава съвети как да живеете по-добре с домашния си любимец, както и програми с лесни кулинарни рецепти за кучета.

Проф. Никълъс Додман, главен научен консултант на DogTV, смята, че новият канал е отличен източник на знания и идеи за собствениците на кучета, вкл. за разрешаването на някои поведенчески проблеми, когато домашните любимци остават сами в къщи. 

„При увеличаващия се брой собственици на кучета заради пандемията, както и заради това, че те вече се връщат на работа,  DogTV ще помага на кучетата да се чувстват спокойни и сигурни, докато стопаните им се върнат у дома”, смята ученият.

Впечатленията на британската треньорка на животни Виктория Стилуел са, че: „В началото хората приемат DogTV като малко странна концепция, но когато им кажа какво количество изследвания стои зад това, разбират, че този телевизионен канал може да създаде подходяща атмосфера за кучетата им, докато са сами вкъщи, да подобри значително техния живот и да им помага при различни стресове и тревоги”. 

Каналът ще се излъчва в много страни по целия свят, включително САЩ, Китай, Бразилия, както и онлайн.

Продуцентите на DogTV със сигурност знаят, че абонати и зрители няма да липсват – кой собственик на куче би дръзнал да лиши любимеца си от това, на което се радват събратята му – или да го признае в „кучешката” общност? 

DogTV е още един приятен начин хората и техните кучета да се потопят в релакс след тежък ден, в една съвременна, луксозна версия на Вазовите „скот и стопан духовно сближени”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: