Disney, Viacom 18 и Reliance ще създадат съвместно предприятие в Индия за $ 8,5 милиарда

Disney, Viacom 18 и Reliance ще създадат съвместно предприятие в Индия за $ 8,5 милиарда Снимка: https://pixabay.com/

Броят на потенциалните зрители се оценява на 750 милиона, без да се броят индийците, живеещи в други страни

 Walt Disney Co., Reliance Industries Limited и Viacom 18 Media Private Limited подписаха споразумение за създаване на съвместно предприятие, което ще обедини техните медийни активи в Индия

Както се посочва в прессъобщение на Disney, стойността на съвместното предприятие ще бъде около $8,5 млрд. Американската медийна компания Viacom ще притежава 46,82% в новата компания, индийският конгломерат Reliance, контролиран от Мукеш Амбани, ще притежава 16,34% и Disney ще притежава 36,84%.

Reliance Industries ще инвестира около 1,4 милиарда долара в развитието на съвместното предприятие, Disney ще разгледа възможността за прехвърляне на нови медийни активи към него.

Съвместното предприятие ще има изключителни права за разпространение на филми и сериали на Disney в Индия, а също така ще има права за излъчване на различни спортни събития и развлекателно съдържание.

Броят на потенциалните зрители се оценява на 750 милиона, без да се броят индийците, живеещи в други страни.

„Индия е най-големият пазар в света и ние сме развълнувани от възможностите, които съвместното предприятие ще предостави за създаване на дългосрочна стойност за компанията“, каза председателят на Disney Боб Игер в изявление.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: