Коя е най-скъпата порода кучета?

Коя е най-скъпата порода кучета?

И с какво тя е толкова ценна

От най-древни времена кучето придружава човека и е негов приятел. Но в днешно време има такива породи, които по цена струват почти колкото апартамент в голяма световна столица, съобщава iXBT.com.

Към момента тибетският мастиф, (познат още и като тибетски дог), се счита за най-скъпата порода кучета. Милионер от Китай неотдавна си купи такова кученце на един от търговете за животни. Цената на кученцето достигна 1,5 милиона долара.

Оказва се, че породата "тибетски мастиф" е на повече от 50 хиляди години. Тези кучета са охранявали храмовете на тибетските монаси, а обикновените жители са ги отглеждали за защита на селищата си в планините.

Самите тибетски мастифи са много големи. Теглото на това куче може да достигне до 80 кг, а височината му в изправено положение - 80 см. Цялото тяло на кучето е покрито с гъста козина.

Цената на кученцата зависи и от цвета на козината: кучетата със светъл цвят на козината са най-ценени. Освен това, представителите на тази порода имат много силен и дълбок лай. Отглеждането на тази порода кучета се препоръчва само в частни домове, тъй като те обичат разходките и свободата.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: