Изкуствен интелект ще модерира коментарите във Facebook

Изкуствен интелект ще модерира коментарите във Facebook Снимка: pixabay

Използвайки изкуствен интелект, социалната мрежа ще проследява конфликти и обиди в коментарите и ще ги докладва на собствениците на групите

За да се намали токсичността при дискусии, администраторите ще получат нови инструменти.

Facebook ще започне да тества нова система с изкуствен интелект за намаляване на токсичността в коментарите на общностите. Това се съобщава в блога на социалната мрежа.

Системата, наречена Conflict Alert, ще използва изкуствен интелект за анализ на коментари, които потребителите оставят във Facebook.

В случай на откриване на спорове или потенциални конфликтни ситуации в коментарите, системата ще ги маркира и ще изпрати известие до администратора на групата. Освен това съобщенията с нецензурен език или неподходящ език ще бъдат маркирани с поле за предупреждение за модериране. Информация за такива коментари също ще бъде изпращана до модераторите на групи.

Самите администратори ще получат нови инструменти, които според разработчиците ще намалят нивото на токсичност или ще сведат конфликт до нула. По-специално сега ще бъде възможно да се ограничи честотата на коментари от конкретен потребител, както и честотата на коментиране на определени публикации.

Заедно с новата система за анализ на коментари, администраторите на групи във Facebook ще получат инструменти за „сформиране и подобряване на културата на общностите“. Те ще имат достъп до статистика за членовете на групата, която ще показва броя на техните публикации и коментари, броя на изтритите съобщения и статистиката на блокиранията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: