Ресторантьори в Швейцария сервират на необичайни места в опит да съживят бизнеса

Ресторантьори в Швейцария сервират на необичайни места в опит да съживят бизнеса Снимка: pixabay

Инициативата е започнала заради спешните спасителни мерки, от които се нуждае силно пострадалият от пандемията сектор

Швейцарската организация Switzerland Tourism стартира кампания за предлагане на обеди и вечери на необичайни места, за да подкрепи собствениците на ресторанти да подновят дейността си след дългите месеци на принудително затваряне.

Обяд на борда на яхта насред живописно езеро, дегустация на вина и сирена в луксозна кабинка на лифт в планината, маса за четирима на мототриколка, докато обикаляте из Женева, са само част от предложенията в кампанията.

В партньорство с федерациите на ресторантьорите и хотелиерите, от организацията са отправили предложение на собствениците на ресторанти в страната да представят открояващи се проекти далеч от обичайното, способни да привлекат интереса на гостите.

От участвалите 150 проекти са избрани около 80 ресторанта с оригинални идеи за маси, аранжирани на фона на впечатляващи декори и с акцент върху сезонни и местни продукти, съобщава La Presse. 

Целта е да се подчертае кулинарното изживяване, което играе все по-важна роля при избора на дестинация за почивка според организаторите и едновременно с това да се даде тласък на ресторантьорския бизнес, понесъл тежък удар заради здравната криза.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: