Програмата за растеж на Endeavor се увеличи с още 10 компании

Програмата за растеж на Endeavor се увеличи с още 10 компании Снимка: Dare to Scale Growth Program

Основен партньор на инициативата е Пощенска банка с подкрепата на Софтуер Груп и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)

Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10 български компании за третото издание на програмата за растеж Dare to Scale. Инициативата, с основен партньор Пощенска банка и подкрепата на Софтуер Груп и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си. 

Endeavor е международна неправителствена организация с офиси в 40 локации, подпомагаща предприемачи с големи идеи и бизнеси да се разраснат бързо в международен мащаб. Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 4000 ментори и инвеститори на световно ниво. 

Десетте избрани тази година компании са представлявани от 17 предприемачи – основатели на бизнеси. 

Почти половината от тях са жени-предприемачи, а три от компаниите са ръководени изцяло от дами. 

Сред участниците има представители на различни индустрии– четири от фирмите са от сектор IT и софтуер, две от сектор здравеопазване и фармацевтика, а останалите са в сферата на търговията, земеделието и услугите. 

Всички компании отговарят на предварително зададените критерии– да имат доказан продукт/услуга на пазара, оборот от минимум 200 хил. лв. за 2020 г. и не повече от 150 служители. 

Селекцията на предприемачите се реализира от ментори на Endeavor и мениджъри на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНМСП. Основните въпроси по време на интервютата бяха свързани със стратегията на компаниите за растеж, бизнес модела и потенциала за лидерство. 

Официално програмата ще стартира в началото на септември и ще продължи четири месеца – до декември. Предприемачите ще преминат през специализирани обучения в четири основни области: управление на организацията, маркетинг, продажби, бизнес планиране и набиране на капитал. 

Всяка компания ще има индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага. Участниците ще могат да се включат във физически и виртуални събития, по време на които да обменят опит и да се запознаят с основите играчи в предприемаческата екосистема. Програмата ще приключи с финалното събитие Demo Day, по време на което предприемачите ще презентират бизнесите си пред жури от утвърдени бизнес лидери.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: