Създава се Зелена класна стая на открито на Витоша

Създава се Зелена класна стая на открито на Витоша Снимка: Пощенска банка

Пощенска банка и Mastercard заедно с дирекцията на Природен парк „Витоша" подобряват маршрута Музей на мечката – Дендрариума

Пощенска банка и Mastercard стартират съвместен проект за възстановяване и допълване на парковата инфраструктура по туристически маршрут Музей на мечката – местността Дендрариума в Природен парк „Витоша". В първата фаза на проекта доброволци от двете компании ще обединят усилията си и заедно с дирекцията на парка ще създадат Зелена класна стая на открито в непосредствена близост до Музея на мечката. 

Вторият етап на проекта включва изграждането на свързваща алея между Зелената класна стая и местността Дендрариума, за да може посетителите да се придвижват безопасно в гората между двата обекта, без да е необходимо това да става по главната пътна артерия.

Инициативата е в унисон със серията зелени проекти, които банката реализира вече няколко поредни години съвместно с дирекцията на Природен парк „Витоша" и по този начин провокира още веднъж отговорно поведение към природните ресурси, като мотивира възможно най-много хора да полагат осъзнати действия за опазване на околната среда. 

Различните инициативи и проекти, които реализираме заедно с нашите служители в Пощенска банка, целят да направим Витоша още по-привлекателна, удобна и достъпна. Щастливи сме, че имаме подкрепата на Mastercard, част сме от световната коалиция на компанията за борба с климатичните промени Priceless Planet, коментират от Пощенска банка.

По данни от проучване на Mastercard в 14 европейски държави, пандемията през последната година е довела до по-ангажирано към природните ресурси поведение на потребителите, както и до по-голям интерес към каузи и бизнеси, ангажирани с устойчивото развитие, борбата с климатичните промени и опазването на биоразнообразието. Над 83% от запитаните са потвърдили, че биха се включили лично в акции и дейности с грижа за природата, а 52% заявяват, че след кризата от COVID-19 са обърнали внимание на това как ежедневните им избори влияят на цялата планета. 

Съвместният социално отговорен проект предстои да бъде реализиран в рамките на тази и следващата година. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: