Пощенска банка представя структуриран депозит с атрактивна доходност

Пощенска банка представя структуриран депозит с атрактивна доходност Снимка: Postbank

Инвестицията е обвързана с индекс, формиран от акциите на 30 европейски компании, придържащи се към екологични цели

Пощенска банка започна предлагането на още един свой иновативен депозитен продукт –„Структуриран депозит Index Climate Change в EUR“, насочен към клиенти, които търсят допълнителни решения за своите спестявания. Най-новото депозитно решение на банката се предлага в евро за 72 месеца с гарантирана главница и възможност за доходност, която е обвързана с представянето на индекс – Solactive Climate Change Europe BTI RP Index. В сравнение с актуалните стандартни срочни депозити Index Climate Change е добра алтернатива за инвестиция с възможност за получаване на доходност.

При постигнато положително изменение на индекса между началната и крайната дата за периода на депозита, на падежа може да бъде получена доходност, равна на 53% от положителното процентно изменение на индекса. В обратния случай не се губи нищо от главницата на депозита. 

Продуктът предвижда възможност за предсрочно прекратяване, което може да стане без неустойка по време на набирателния период и с неустойка от 6% от депозираната сума при предсрочно прекратяване на депозита. Минималната сума за откриване на депозита е 5000 евро.

Изборът на индекс Solactive Climate Change Europe BTI PR Index е част от устойчивата политика и дългосрочните инвестиции, които банката прави по отношение на опазване на околната среда и съхранението на природните ресурси. 

Индексът е съставен от акциите на 30 европейски компании, които чрез дейността си и иновативни решения се стремят да се придържат към целите, заложени в Парижкото споразумение за ограничаване на повишаване на температурата на Земята до 2 градуса до 2050 г. Това за пореден път отличава Пощенска банка като отговорна институция, ангажирана с осъществяването на екологично съобразен бизнес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: