Експремиерът на Нова Зеландия Дж. Ардерн се присъедини към екоекипа на принц Уилиям

Експремиерът на Нова Зеландия Дж. Ардерн се присъедини към екоекипа на принц Уилиям Снимка: walesonline.co.uk

Ако сте се питали как ще продължи кариерата на бившия министър-председател на Нова Зеландия, вчера стана ясно, че г-жа Ардърн е назначена за попечител на Earthshot - престижната екологична награда на принца на Уелс.

Оценявайки достойното управление на г-жа Ардерн особено в областта на екологията, принц Уилям каза, че за него е чест да я приветства в екипа на наградата Earthshot и се надява тя да внесе „богато и ново мислене” в подкрепа на мисията за устойчиви и екологични решения, посочва ВВС.

„Преди четири години, преди наградата Earthshot дори да има име, Джасинда беше една от първите личности, с които говорих, и нейното насърчение и съвети бяха от решаващо значение за ранния успех на наградата. Изключително съм ѝ благодарен, че се присъедини към нас, докато прави следващите стъпки в кариерата си“, добави принцът.

Той създаде наградата Earthshot, която финансира проекти за спасяването на планетата. Миналогодишната сесия предостави финансиране на пет такива проекта от Обединеното кралство, Индия, Австралия, Кения и Оман.

При присъединяването си към борда на настоятелите на Earthshot г-жа Ардерн каза, че от самото ѝ създаване вярва в „силата на наградата да насърчава и разпространява не само иновациите, от които отчаяно се нуждаем, но и оптимизма“.

След оставката си като премиер, г-жа Ардерн изпълнява и доброволната служба на специален пратеник на Christchurch Call - сдружение, създадено през 2019 г., на което тя е съосновател. Както посочва Reuters, мисията му е да обедини технологични компании и държави в борбата с екстремизма.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: