Банка отпуска потребителски кредит през мобилно приложение

Банка отпуска потребителски кредит през мобилно приложение Снимка: ОББ

Кредити до 20 хил. лева се разглеждат веднага без такса, а кандидатстването е изцяло онлайн

Обединена българска банка (ОББ) разширява портфолиото си от услуги и вече предоставя възможност на клиентите си да кандидатстват за потребителски кредит изцяло дигитално през мобилното приложение ОББ Мобайл. Максималната сума е до 20 000 лв. с фиксирана лихва и  без такса за разглеждане на документи.

Исканията се разглеждат на момента, а потребителите получават незабавен отговор, като при одобрение усвояват средствата по сметката си за минути след подписване на договор. Чрез приложението всеки, който има нужда от финансиране, може да кандидатства за потребителски кредит от удобството на своя дом дори и в почивните за банката дни.

Паралелно през април стартира и друга нова функционалност в ОББ Мобайл – пуш нотификации. Чрез нея ОББ поставя в центъра клиентското преживяване в дигитална среда, предлагайки персонализирана маркетингова комуникация, базирана на специални събития или моменти, свързани с поведението на потребителя при използване на дадена функционалност в ОББ Мобайл. Изпращането на пуш нотификации е изцяло съобразено с изискванията на GDPR.

„През изминалата година представихме на пазара възможността да станеш клиент на ОББ изцяло през мобилното приложение, без да посещаваш банков клон. Сега надграждаме процеса, като представяме и изцяло дигитално решение за взимане на потребителски кредит, отново изцяло през ОББ Мобайл. Такива са очакванията на все повече наши клиенти – достъп до банкови и застрахователни услуги дистанционно, през техните устройства, от комфорта на мястото, на което се намират“, коментира Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на КВС Груп в България. 

С представянето на тези функционалности ОББ лансира за първи път и новата си комуникационна платформа „Отряд за бързо банкиране“. Платформата представя дигиталните и иновативни продукти и услуги на банката, като централна роля в нея има мобилното банкиране ОББ Мобайл. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: