KBC Груп придобива застрахователния бизнес на NN България

KBC Груп придобива застрахователния бизнес на NN България Снимка: pixabay.com

Белгийската KBC Груп и базираната в Холандия NN Group постигнаха споразумение ДЗИ Животозастраховане, част от белгийската банково-застрахователна група, да придобие всички акции от NN Пенсионно осигуряване и всички активи и пасиви от NN Животозастраховане.

Присъединяването на пенсионния и животозастрахователния бизнес на NN в България позволява на КВС Груп в България, която присъства в страната с ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и други дъщерни дружества, да разшири още повече банково-застрахователните си предложения към клиентите. Така се създава възможност за кръстосани продажби на банкови и общозастрахователни продукти чрез подхода за единна точка на продажба. 

Сделката подлежи на регулаторно одобрение и се очаква да бъде финализирана през 2021 г. 

Споразумението ще позволи на ДЗИ да увеличи допълнително дела си от животозастрахователния пазар в България посредством редица традиционни животозастрахователни продукти и такива с инвестиционен характер, затвърждавайки лидерската си позиция на пазара. 

В допълнение дистрибуционната мощ на цялата КВС Груп в България ще бъде подсилена благодарение на мрежата на NN, състояща се от 300 обвързани застрахователни агенти в основните градове в страната. 

NN България развива своя пенсионноосигурителен и животозастрахователен бизнес от стъпването си на пазара през 2001 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: