Нов авторски дизайн на картите на Райфайзенбанк

Нов авторски дизайн на картите на Райфайзенбанк Снимка: RBBG

Автор на жизнерадостните банкови пластики е младата художничка Здравка Будинова - Zdravolina

Едни от най-разпространените карти на Райфайзенбанк вече се отличават с нов авторски дизайн. Оригиналните илюстрации върху Debit Mastercard, Debit Visa Classic и RaiCARD Fixса на популярната млада художничка Здравка Будинова – Zdravolina. Виртуалните карти в дигиталните портфейли на клиентите на банката също ще носят новия дизайн.

Здравка Будинова – Zdravolina

„Нашите карти винаги са били специални. Това важи и по отношение на дизайна им. Картите носят послание. Чрез тях създаваме емоции. Затова решихме и този път да заложим на нестандартен визуален подход и сме много щастливи от партньорството си със Здравка Будинова“, сподели Мариела Атанасова, директор Индивидуално банкиране, Райфайзенбанк (България).

За своите 30 години Здравка Будинова има зад гърба си богат опит и редица отличия в изобразителното изкуство и графичния дизайн. Завършила е Националната художествена академия и магистратура в Istituto Europeo di Design, Мадрид. Нейни творби вдъхват настроение и цвят на много корици на книги, книжарници и галерии, детски дрехи, а вече и карти. Стилът, в който Zdravolina работи и създава новия вид на картите на Райфайзенбанк, самата тя описва като „свеж и забавен“, а илюстрациите ѝ изразяват „лекота, откровеност, позитивни емоции“.

„Иска ми се да не затруднявам допълнително зрителя в този така забързан и напрегнат начин на живот, а да му отнема вниманието за миг поне, за да види нещо леко, свежо и цветно, да се усмихне и да си припомни някой мил момент от неговото детство, или да си припомни някоя мечта. Във всяка една карта съм изявила себе си. Всяка една ме свързва или със спомен от детството, или с любимо място, или с любими обекти за рисуване“, споделя Zdravolina за работата си по картите на Райфайзенбанк. 

Клиентите на Райфайзенбанк ще получават автоматично своите нови или преиздадени карти с уникалния авторски дизайн.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: