Първа инвестиционна банка въведе изцяло онлайн потребителски кредит

Първа инвестиционна банка въведе изцяло онлайн потребителски кредит Снимка: ПИБ

Иновативната услуга може да се използва и от физически лица, които не са клиенти на банката

Първа инвестиционна банка (Fibank) предлага на клиентите си дистанционно подписване на документите за потребителски кредит. 

Банката надгради иновативното решение с отпускането на кредита изцяло онлайн чрез няколко клика. Услугата може да се използва и от физически лица, които не са клиенти на банката.

Сумата на кредитиране е висока – до 80 000 лева или равностойността им в евро, при дълъг срок до 10 години.

При натрупване на лихвени отстъпки (като например превод на декларирания доход по сметка във Fibank, ползване на банков пакет с дигитално банкиране и др.) лихвеният процент може да бъде намален с до 1,55%.

Одобрените клиенти могат да получат специален бонус – предварително одобрен овърдрафт по дебитната си карта в размер до 3 работни заплати, при 0% годишна лихва за първата година. Допълнителен стимул за подобно финансиране е и липсата на такси за кандидатстване онлайн, за отпускане на кредита, за управлението му и за предсрочно погасяване.

Още в края на 2020 година Първа инвестиционна банка обяви услугата видеоконсултация за физически лица, желаещи съдействие при кандидатстване и ползване на ипотечен или потребителски кредит, кредитна карта, овърдрафт и банков пакет. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: