Fibank представя Google Pay на своите клиенти

Fibank представя Google Pay на своите клиенти Снимка: ПИБ

Fibank (Първа инвестиционна банка – ПИБ) е сред първите финансови институции в България, които предлагат на своите клиенти възможност да дигитализират своите дебитни или кредитни карти Mastercard, издадени от банката, чрез услугата Google Pay

По този начин клиентите, използващи смартфони с операционна система Android (версия Lollipop 5.0 или по-нова), могат да извършват безконтактни плащания на ПОС терминали в търговски обекти, да правят покупки в Android приложенията или да плащат с карти при онлайн търговци, приемащи Google Pay (информация за това може да се намери на уебсайта на търговеца).

Google Pay е платформа за цифров портфейл и една от най-популярните системи за разплащане в света. Добавянето на карта към Google Pay е бързо и лесно. За целта клиентът трябва да изтегли приложението My Fibank и да добави своята карта към Google Pay. 

Информацията за добавените карти се съхранява сигурно и не се споделя с търговците. За да извършите плащане, трябва просто да отключите вашия смартфон (поддържащ NFC функция) и да го доближите до безконтактния четец на ПОС устройството. Услугата е достъпна навсякъде, където е изобразен символът на Google Pay или знакът за безконтактно плащане.

През последните 12 месеца поради продължаващата пандемия делът на безконтактните плащания непрестанно нараства, като все повече потребители предпочитат да използват смартфон или смарт часовник. С добавянето на Google Pay към богатата палитра от възможности за разплащания на банката, ПИБ отговаря на променящите се нужди на своите клиенти и допълнително разширява обхвата на услугите

Fibank е първата банка в България, предложила разплащания с дигитални карти чрез смартфони или смарт часовници като Garmin и Fitbit. С поредната успешно внедрена иновация банката за пореден път затвърждава позицията си на лидер в картовия бизнес в страната.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: