Нови функции за сигурност във Facebook през 2021 г.

Нови функции за сигурност във Facebook през 2021 г. Снимка: https://pixabay.com/

Физически ключове за сигурност като начин за проверка на самоличността от догодина

Във вторник от Facebook Inc заявиха, че от следващата година ще предоставят възмажност на потребителите да създават физически ключове за сигурност като начин за проверка на самоличността им, преди да влязат в мобилното приложение на социалната мрежа, пише Reuters.

В момента компанията предлага опция да се изисква хардуерен ключ за сигурност за свързване с настолен компютър преди всеки опит за вписване. 

Потребителите могат да закупят хардуерен ключ и да го регистрират във Facebook, казва компанията, потвърждавайки по-ранен доклад от уебсайта за новини Axios. 

Най-голямата социална мрежа в света заяви, че през следващата година планира също да разшири Facebook Protect (програма за сигурност за профили на високопоставени лица, включително кандидати за избори) до повече видове акаунти в световен мащаб . 

Новите услуги за сигурност ще бъдат пуснати, след като през юли социалната мрежа Twitter Inc беше хакната. Много от акаунтите на различни знаменитости бяха компрометирани, включително тези на новоизбрания президент Джо Байдън и главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. 

Понастоящем достъпна в Съединените щати, Facebook Protect предлага начини за защита на политици, правителствени агенции и персонала, занимаващ се с изборите. Те могат да добавят допълнителни нива на сигурност като двуфакторна автентификация и мониторинг в реално време за потенциални хакерски заплахи. 

Сега програмата ще бъде достъпна и за потребители като журналисти и активисти за правата на човека, които са изложени на по-висок риск да станат обект на хакерски нападения, добавят от Facebook.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: