Twitter "заряза" служителите си от Африка и отказа да им изплати обезщетения

Twitter "заряза" служителите си от Африка и отказа да им изплати обезщетения Снимка: ferra.ru

Илон Мъск отново се забърка в неприятности

Компанията Twitter се оказа в центъра на поредния скандал, свързан с отказа да изплати обезщетенията на бивши служители от африканския си офис.

По данни на CNN компанията е нарушила споразуменията и е "зарязала" работниците, които твърдят, че просто са били уволнени.

Бившите служители на Twitter Africa, съкратени преди седем месеца, все още не са получили обезщетенията си и възстановяването на разходите за връщане у дома, както им е било обещано.

Предложението на IT-гиганта за изплащане на обезщетения беше прието в края на май, но според източници служителите така и не са получили нито пари, нито някакви съобщения от компанията.

Един от бившите служители на Twitter Africa сподели пред CNN, че те просто са били изгонени, докато в същото време компанията е изплатила обезщетения на бивши служители в други региони на света. При това, така или иначе  африканските работници е трябвало да получат по-малка сума от своите колеги.

Припомняме, че по-рано този месец бивши служители подадоха колективен иск срещу Twitter в размер на 500 милиона долара за отказ да им бъдат изплатени обезщетения. Освен това компанията  Facilitate Corporation също заведе в съда дело за неплатени сметки на стойност $665 хил.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: