Потребителите избират да пазаруват онлайн през Черния петък

Потребителите избират да пазаруват онлайн през Черния петък

Повечето търговци на дребно изместиха продажбите си за Черния петък в интернет, за да предотвратят опашките по магазините и струпванията.


Докато САЩ регистрират все повече случаи и се увеличава броят хоспитализации, служители призоваха хората да започнат празничното си пазаруване от вкъщи. Повечето търговци на дребно изместиха продажбите си за Черния петък в интернет, за да предотвратят опашките по магазините и струпванията.


Тази година в търговските центрове в Съединените щати липсваха обичайните тълпи заради Черния петък, след като политически лидери и здравни служители призоваха хората да останат у дома в разгара на пандемията от коронавирус. 


Вместо това голямо увеличение на онлайн пазаруването се очаква да даде надежда на търговците на дребно, които се борят след месеци на ниски продажби, тъй като много бизнеси са притиснати до ръба на фалита. 


Не забравяйте, избягвайте тълпите и пазарувайте от вкъщи този Черен петък“, написа губернаторът на Кентъки, Анди Бешир, в Twitter, призив, който бе повторен от официални лица в цялата страна. 


Търговските магазини се бяха подготвили за малък брой клиенти. 


Според американските центрове за контрол и превенция на заболяванията пазаруването в претъпкани магазини по време на празничния сезон се счита за рискова дейност по време на пандемията. Хората са призовани да ограничат всяко пазаруване на живо. 
Това накара много магазини да преместят сделките си онлайн и да се фокусират върху доставки. Много от тях също са разширили протоколите за безопасност, за да успокоят клиентите, които влизат в Черния петък - най-натоварения ден за пазаруване през годината при нормални обстоятелства. 


„Умишлено се опитахме да не създаваме лудница - преградите на вратата, дългите опашки и тълпите, които обикновено виждате в Черния петък“, каза Стивън Лебовиц, главен изпълнителен директор на CBL, който управлява близо 100 мола.  
Магазините, които редовно са имали хиляди пазаруващи през Черния петък, отчитат само стотици такива. 


През последните седмици в САЩ се наблюдава рекорден брой заболели и хоспитализации, което тласка много държави да прилагат по-строги мерки за превенция на коронавируса, докато чакат одобрението на правителството на потенциалните ваксини срещу COVID-19 от фармацевтичните гиганти Pfizer и Moderna. 
Подобни мерки са предприети по целия сявт. 

Ротердам затваря магазините рано поради тълпите. 
В холандския град Ротердам оживеният Черен петък в магазините в центъра на града накара кмета на града Ахмед Абуталеб да затвори магазините по-рано. Градът е бил частично блокиран, за да се контролира разпространението на вируса.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: