Експерт: Пътуванията в бъдеще ще бъдат повече, отколкото в миналото

Експерт: Пътуванията в бъдеще ще бъдат повече, отколкото в миналото

Хората все още не са сигурни кога ще бъдат в безопасност, смята Глен Фогъл


Ще има пътувания, когато е безопасно за пътуване. Когато всички се чувстват спокойни, ще се качат на самолета и тогава пътуванията ще се възстановят." Това заяви за Bloomberg Глен Фогъл, президент и главен изпълнителен директор на Booking Holdings Inc. „Нямам абсолютно никакви колебания да заявя, че пътуванията в бъдеще ще бъдат повече, отколкото в миналото, че ще задминем цифрите от 2019 г. в някакъв бъдещ момент", допълни той. 

Фогъл смята, че ще има промени, които ще засегнат главно бизнес пътуванията. Според него, хората вече няма да могат с такава лекота да отидат на среща в другия край на страната или през океана.  
Мисля, че хората ще си кажат: „Ще направя това с някакъв вид видеоконферентен разговор.“ Ето това реално ще се случва", каза още той, като поясни, че от това всъщност ще пострадат авиокомпаниите, които са печелели от първокласните билети и бизнес-класата и 5-звездните хотели, които се пълнеха с бизнес гости. Ще се промени икономиката на някои от доставчиците на бизнеса с пътувания. „Всичко това ще се промени, защото няма да има толкова много пътувания по работа", категоричен е експертът. 

Според Фогъл тези промени ще имат по-скоро положителен ефект за фирмите с туристическа насоченост: „Защото ще има много повече празни хотелски стаи. А също  авиокомпаниите ще трансформират луксозните седалки в места икономична класа и така за нас ще има допълнителни места в самолетите", каза той. 

Експертът напомни, че по-рано през годината, веднага след вдигането на рестриктивните мерки в някоя страна, се е наблюдавал и рязък скок на резервациите и отбеляза, че не вижда подобен феномен след обявяването на ваксините.  

Мисля, че хората все още не са сигурни кога ще бъдат в безопасност, нито докога ще продължи това, кога ще могат да се ваксинират и кога ще е идеалното време за пътуване", каза Фогъл, като допълни, че несигурността прави хората предпазливи
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: