Безплатни тестове за COVID-19 в опит да се съживят презокеанските полети

Безплатни тестове за COVID-19 в опит да се съживят презокеанските полети Снимка: Miguel Angel Sanz/Unsplash.com

British Airways и американските им партньори American Airlines разработват система за безплатно тестване на пътниците при презокеански полети.

От 25 ноември предварителни безплатни тестове ще се предоставят на пътуващите с Аmerican Airlines (AA) от Далас и преди полети на английската British Airways (BA) от Лос Анджелис и Ню Йорк в опит да се съживи трафикът при презокеанските полети. Това обявиха във вторник двете компании превозвачи.

Пътниците доброволци ще бъдат тествани 72 часа преди отпътуване и пристигане на лондонското летище „Хийтроу". На клиентите ще се предоставя и комплект с тест за трето ниво на проверка три дни след пристигане.

Авиокомпаниите планират да генерират около 500 тестови резултата, които впоследствие да бъдат изследвани от независими специалисти. 

Главният изпълнителен директор на BA Шон Дойл обяви, че целтта на кампанията е да се докаже, че тестването е по-ефективен начин да се спре разпространението на коронавируса от карантината, която и без това в много случаи не е се спазва.

С основни ползватели хора, занимаващи се с бизнес, и пътници, предпочитащи първа класа, презокеанските полети са една от най-доходоносните ниши при въздушния транспорт. Това е и причината авиопревозвачите да търсят начини да дадат начален тласък на този тип услуги, които към момента са в стагнация.

Други авиокомпании като United Airlines също правят опити с безплатно тестване на пасажерите си. Компанията пуска изпитателно предварително безплатно тестване на всички пътници в рамките на четири седмици за полетите си от летищата „Ню Йорк", „Ню Джърси" и „Хийтроу".

Все още нито British Airways, нито American Airlines са подкрепени от правителствата, съответно на Великобритания и САЩ, в новопредприетата си кампания. Очаква се одобряване на двустранното сътрудничество от страна на двете държави.

Двете авиокомпании споделят, че преди пандемията броят на седмичните презокеански полети, които са провеждали, е достигал до 111. Към момента полетите са 14 седмично

Полетите на British Airways между британското летище „Хийтроу" и „Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк са генерирали приход от 1 млрд. и 200 млн. долара през март 2019 г. Това прави авиомаршрута единствения в световен мащаб, отчел оборот от над 1 млрд. долара, според доставчика на данни за пътувания OAG. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: