Български проект за ваканционно селище в Занзибар

Български проект за ваканционно селище в Занзибар Снимка: Pixabay

150 вилни къщи върху 100 дка на о. Занзибар и собствена туристическа политика

На презентация на о. Занзибар като туристическа дестинация в София, предприемачът Калоян Георгиев съобщи за своя проект, пише "Капитал". 

До края на тази година ще бъдат готови първите 15 къщи, а до края на 2021 г. целият комплекс трябва да бъде завършен.

Планира се първата българска група да отлети с чартърен полет от България до Занзибар през втората десетдневка на февруари 2021 г. Туристите ще бъдат настанени и в други обекти на острова.

Занзибар има амбицията да стане водеща туристическа дестинация на източното крайбрежие на Африка, което граничи с Индийския океан. 

На острова, който е част от Танзания, но има автономност, са регистрирани около 500 места за настаняване с приблизително 8500 легла. Повечето са в средния ценови сегмент. Новото ваканционно селище ще бъде луксозно. 
В него ще се развиват различни спортове като сърф, кайт, jungle gym, кросфит, бокс, тенис. Многобройните забавления ще включват африкански вечери, танци, артисти, джаз музика. Предвиждат се също така срещи и дискусии за бъдещето на професиите например в контекста на изкуствения интелект. Като лектори на lifestyle семинари ще бъдат привличани индустриални лидери, ще се организират също практически демонстрации и идеи „направи си сам“.

По проекта за селището работи европейски екип. За мениджър е нает французин с опит в туризма на острова. Комплексът ще разполага със спортен център и ресторант на 30 м височина, от който ще се открива гледка към целия Занзибар, плажовете и Индийския океан. 

Строителството ще се осъществява от местна фирма с подходящ опит. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: