Световният туризъм никога няма да се върне на нивата преди карантината

Световният туризъм никога няма да се върне на нивата преди карантината Снимка: pixabay

В Airbnb Inc. предполагат, че туризмът ще се промени драстично след коронавируса.
Световният туризъм вероятно никога няма да се възстанови напълно след пандемията от коронавирус. Това изявление направи съоснователят и главен изпълнителен директор на американската фирма за настаняване Airbnb Inc.* Брайън Чески**.


Официално заявявам, че туризмът никога няма да се върне към това, което беше преди COVID-19, той няма да е същият като преди", каза Чески. Той предполага, че в бъдеще почиващите ще остават по-близо до дома си, ограничавайки екскурзиите.

В същото време, според него, националните паркове ще станат още по-популярни.

 „Мисля, че ще видите как туризмът ще стане много по-близък, по-местен. Хората не летят със самолети, не преминават граници, не пътуват особено до градове, не пътуват по работа", каза Чески.

Той отбеляза, че „един ден хората ще се върнат в самолетите“, но ще има „преразпределение на местата за пътешествия“. Продължаващите промени, според Чески, ще продължат да засягат бизнеса и пътуванията, свързани с конференции, за много години напред.

Мисля, че много хора ще разберат, че не е необходимо да се качват на самолет, за да проведат среща", каза той.


*Airbnb е основана през 2008 г. в Сан Франциско и е услуга за директни резервации със собствениците на имоти. За услугата компанията взема комисиона както от собствениците на жилища, така и от наемателите. Airbnb има представители в повече от 100 хиляди града по света.


**Брайън Джоузеф Чески е американски бизнесмен и индустриален дизайнер. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на услугата за настаняване на връстници Airbnb. Чески е обявен за един от „100-те най-влиятелни хора на 2015 г.“ на Time.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: