10 най-добри акции в Dow през изминалата седмица

10 най-добри акции в Dow през изминалата седмица Снимка: unsplash.com

Топ 10 на най-добре представящите се акции в Dow Jones Industrial Average през последната седмица включват Boeing, Nike и Disney, наред с други.

Акциите приключиха по-ниско в петък, тъй като нарастващите опасения за по-големи икономически щети от коронавирус пандемията  и внезапното прекратяване на спешните икономически програми на Министерството на финансите на САЩ, предизвикаха загриженост за инвеститорите, пише TheStreet.

Dow Jones Industrial Average завърши с 220 пункта, или 0,8%, до 29 263.

Ето най-добрите акции в Dow за последната седмица по тяхното представяне в процентна промяна в края на търговията на 20 ноември.

Boeing BA | Увеличение от 6,69% 
В сряда 737 MAX на Boeing (BA) получи одобрение от Федералната авиационна администрация за търговски полети след фаталните катастрофи в Индонезия и Етиопия.

Dow Inc. DOW | Увеличение от 5,31% 
Химическият и пластмасов гигант Dow (DOW) публикува по-тесни от очакваното загуби за третото тримесечие, тъй като пандемията от коронавирус продължи да влияе на търсенето на преработените материали както в страната, така и в чужбина.

Nike NKE | Увеличение от 3.66% 
В петък Nike (NKE) увеличи дивидента си с 12%, така че печалбите му продължават да са бляскави. „Финансовата стабилност на Nike беше показана през последното тримесечие, след като Nike отчете 10% годишно увеличение на коригираната печалба на акция.“, казва екипът на Action Alerts PLUS. „Nike увеличава печалбите си по-бързо от продажбите чрез ускоряването на своя път за дигитална трансформация и чрез фокусиране върху увеличаване на продажбите директно към потребителите."

Salesforce CRM | Увеличение от 3,42% 
„С пазарна капитализация от $250 милиарда, Salesforce се присъединява твърдо към групата на софтуерните компании като Adobe, Intuit и Microsoft - доминиращи франчайзи и лидери в съответните им области. Но всички те са оценени предимно на P / E от инвеститорите. Предвид настоящия мащаб на Salesforce и стратегията за растеж, силно включваща сливания и придобивания, вероятно ще е необходим по-рязък фокус върху растежа на EPS, за да станат акциите значително по-високи оттук нататък.", каза Джим Креймър в бележка.

Chevron CVX | Увеличение от 3.32% 
Инвеститорите натрупаха пътнически и енергийни запаси след новината, че в късния етап на изпитания разработената ваксина срещу коронавирус на Pfizer е показала 90% ефективност. Миналият месец Chevron (CVX) публикува по-тесни от очакваното загуби за третото тримесечие в петък, но пропусна прогнозите на Street за приходите на фона на 30% спад в световните цени на петрола.

Walt Disney DIS | Увеличение от 1.96% 
В петък Disney (DIS) заяви, че обмисля да премести планираните си кинематографични издания в своята платформа за стрийминг Disney +, вместо в кината, докато  според съобщения в медиите. случаите на Covid-19 продължават да нарастват.

Миналата седмица Disney публикува първата си тримесечна загуба от близо две десетилетия на фона на глобалната пандемия на коронавирус, но отбеляза нарастване на популярността на своята стрийминг услуга Disney +.

Goldman Sachs GS | Увеличение от 1.95% 
Преди няколко седмици Джим Креймър заяви в „Mad Money“, че е грешка да се смята, че с избрания президент Джо Байдън банките ще бъдат в по-лошо положение. Той добави, че банките са се борили под властта на Тръмп, поради което Креймър предлага да купи Goldman Sachs (GS) и Morgan Stanley, тъй като Байдън е прогнозираният победител в изборите.

3M Company MMM | Увеличение от 1,83% 
Миналата седмица, 3M (MMM) публикува малко по-бавен от очакваното през октомври ръст на продажбите, което предполага потенциално бавен старт на четвъртото тримесечие за индустриалната група.

JPMorgan Chase JPM | Увеличение от 0,43% 

На 11 ноември (сряда) JPMorgan (JPM), който е на върха в годишната класация на Съвета за финансова стабилност от 2017 г., падна по-ниско, за да се присъедини към Citigroup Inc. и HSBC Holdings Plc в същата рискова категория. JP Morgan се възползва от скока на приходите от бюра за търговия с акции и облигации в разгара на пандемията, което допринесе за изненадващото увеличение на печалбите за третото тримесечие.

McDonald's MCD | Увеличение от 0,38% 

По-рано този месец McDonald's (MCD) заявиха, че разработват собствена линия от месни продукти на растителна основа. McDonald's казват, че новото им растително меню ще включва изкуствено пиле и месо за сандвичи. Елементите от менюто ще се продават под банера на чикагската компания McPlant.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: