Disney планира да отвори развлекателните си паркове в Калифорния през юли

Disney планира да отвори развлекателните си паркове в Калифорния през юли Снимка: Unsplash.com

Увеселителните паркове на компанията в Анахайм, Калифорния, са затворени от 14 март насам с цел забавяне на разпространението на коронавируса.
От Walt Disney все още изчакват окончателно разрешение от страна на властите в щата Калифорния за отваряне на парковете си Disneyland и Disney California парк за приключения. Компанията планира това да стане на 17 юли. Посетителите обаче ще трябва да резервират билети предварително, тъй като капацитетът на парковете ще е ограничен с цел поддържане на физическа дистанция.

В парковете все още няма да са достъпни някои от най-популярните развлекателни екстри като снимки с Disney герои, паради и нощни светлинни шоу програми. В последното си интервю изпълнителният директор на Walt Disney Боб Айгър казва, че може да бъде въведено и измерване на телесна температура за всеки посетител при отварянето на парковете. 
Компанията планира още да отвори хотелите си Grand Californian Hotel & Spa и Paradise Pier Hotel на 23 юли. 

В началото на май Disney съобщи за 1,4 млрд. долара загуби за тримесечието, най-засегнато от пандемията. Според някои анализатори загубите за компанията поради затворените увеселителни паркове и прогнозираната икономическа рецесия могат да достигнат 21 млрд. долара към 2022 г.


Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: