Disney „удря" Warner Bros с онлайн премиера на „Мулан" през септември

Disney „удря" Warner Bros с онлайн премиера на „Мулан" през септември

Премиерите на „Мулан" и новият филм на Warner Bros „Тенет" ще бъдат с един ден разлика. В България „Мулан" се очаква по кината на 21 август.
Компанията Disney обяви решението си да направи достъпен филма в стрийминг платформата си Disney+ на 4 септември срещу еднократна такса от 30 долара за своите близо 60 млн. абонати. Премиерата на „Мулан" в Щатите беше отлагана няколко пъти от март досега поради пандемията.  

Решението за датата идва, след като конкурентите им от Warner Bros бяха обявили премиерата на научната фантастика „Тенет" на режисьора Кристофър Нолан. Така двете премиери ще съвпаднат с дългия празничен уикенд покрай Деня на труда в САЩ. 

Според някои кинокритици това е „запазен номер" на Disney, пишат от Forbes. През ноември 1997 г. Disney пуска нова версия на „Малката русалка" точно преди премиерата на „Принцеса Анастасия" на Twenty Century Fox. През 1998 г. пък в същия уикенд, когато е премиерата на „Принцът на Египет" на DreamWorks, излизат гафове от „Приключението на бръмбарите" на Disney.

Съвпадение или не, първият уикенд на септември ще бъде изключително интересен за боксофис класациите, тъй като ще се наблюдава първата голяма кинопремиера под формата PVOD (Premium Video on Demand) или т.нар. видео при поискване.  
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: