JPMorgan препоръчва да инвестирате в акции на малки и средни предприятия

JPMorgan препоръчва да инвестирате в акции на малки и средни предприятия Снимка: quantuminvest360.com

Възстановяването на световната икономика продължава през юли.

„Никога не е било по-лесно да се печелят пари.“ Това заяви ръководителят на отдела за глобални стратегии на финансовата институция JPMorgan, Едуардо Лекубари. Причината е, че само една от пет акции на малки и средни компании все още отчита спад от над 30% от началото на коронавирусната криза.

Коментарът му дойде на фона на икономическите данни, които сочат, че възстановяването на световната икономика продължава през юли, а правителствата и централните банки използват безпрецедентни парични стимули, за да поддържат функционирането на пазарите.

„За всеки долар, който е управляван активно в света днес, има 80 цента, пасивно управлявани“, каза Едуардо Лекубари. Активните инвеститори използват средствата на анализа и експертизата, за да изберат конкретни инвестиции и да „победят пазара", докато пасивните инвеститори просто проследяват индексите, обясни анализаторът. Повечето цени на акции сега са с повече от 10% по-ниски, отколкото преди историческия спад през март, но възстановяването е неравномерно и някои сектори поемат по-сериозни удари от други, допълни той. 

Ето няколко причини, които подкрепят идеята за инвестиция в малък бизнес:
Първо, това е вашият шанс да бъдете част от следващото голямо нещо - да изберете вълнуващ бизнес, да следите напредъка, да получавате признание за това, че сте били едни от първите хора, които са забелязали потенциала на идеята. 
Второ, можете да допринесете за културата на иновациите, като подкрепите предприемачите, когато най-много се нуждаят от това.
Трето, това е начин да се включите в нещо, което ви интересува или е стара мечта. 
Не на последно място, имате възможност да подкрепите приятелите или семейството си в ново начинание. Коронавирусът оказа сериозно влияние върху бизнеса в световен мащаб. Сега малките предприятия очакват с нетърпение връщането към нормалното в новите условия. Вашата инвестиция би могла да е решаваща за успеха на начинанието в условията на криза. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: