Компанията Disney планира да построи собствени жилищни квартали

Компанията Disney планира да построи собствени жилищни квартали Снимка: ferra.ru

С инфраструктура на курорт

Компанията Story living by Disney ще работи като част от подразделението за тематични паркове, разработвайки поредица от жилищни селища, проектирани от творческия персонал на Disney и предлагащи такъв опит, като в курортите на компанията.За това съобщава The Verge.

"Представете си енергична общност с топлината и очарованието на малките градчета и красотата на курортите", казва изпълнителният директор на Disney Parks, Experiences and Products Хелън Парк в рекламно видео.

Засега е обявено само едно място: селище с 1900 жилищни единици, наречено Котино, което ще бъде построено в град Ранчо Мираж в долината Коачела в Калифорния (мястото, където някога е живял самият Уолт Дисни).

Арт концепцията на Котино показва вили и жилищни комплекси, групирани около "голям оазис" с площ от 24 акра, който според Disney ще предлага "чисти тюркоазени води" чрез технологията Crystal Lagoons, използвана в курортите на компанията. 

Удобствата ще включват "магазини, ресторанти и развлечения", както и хотел на брега на морето и клубна къща, в която ще се провеждат "програми, забавления и мероприятия  на Disney през цялата година".

Представители на обществеността ще могат да посещават Котино чрез закупуване на дневни абонаментни карти, а част от комплекса ще бъде запазена за жители на възраст над 55 години. 

Цените на жилищата и възможностите за финансиране все още не са обявени. Компанията Disney също така все още не разкрила кога ще започне строителството на жилищния комплекс и кога жителите ще могат да се заселят в него.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: