JPMorgan: Скоро ще се открие възможност за купуване при акциите

JPMorgan: Скоро ще се открие възможност за купуване при акциите

Намираме се едва в средата на бичия пазар, казват стратезите

След като за кратко американските акции достигнаха нови върхове в петък, спадовете в началото на тази седмица са очаквани, съобщава MarketWatch.  Рекордите се случиха, въпреки лошите данни за заетостта през ноември и на фона на оптимизъм за нов пакет финансова помощ от Вашингтон. 

Въпреки това индексът Dow Jones сочеше към понижение при старта на борсите, след като фючърсите по него отбелязаха спад със 100 пункта. 

Стратези на JPMorgan смятат, че всяка скорошна корекция на акциите ще е възможност за купуване, тъй като "се намираме едва в средата на настоящия бичи пазар".

Според екипа на инвестиционната банка съществува ясен консенсус за основните теми в търговията на борсите. Въпреки това JPMorgan призовава инвеститорите да се насочват към борсови сделки с по-малък наплив. Темата за дълги позиции в акции е тактически препълнена с участници и неминуемо предстои корекция през януари, смятат стратезите. 

Въпреки това в средносрочен план дългите позиции в акции изглеждат с не чак толкова много участници и на нива по-близо до средните, отколкото до свръхкупуване. 

"Следователно всяка корекция на акциите в краткосрочен план ще е възможност за купуване, тъй като според нас в момента сме едва по средата на настоящия бичи пазар". 

Предвид че консенсусното мнение рядко се проявява изцяло, от JPMorgan съветват трейдърите да балансират екпозициите си, с цел да избегнат "свръхконцентрирано портфолио". Могат да го сторят, като например ограничат експозицията си към борсовите сделки с най-силен интерес, включително къси позиции към щатския долар спрямо цикличните валути на развитите пазари, бичите позиции към медта и биткойн, а също и превесът към неамерикански акции спрямо американски. 

Но според стратезите "за щастие" има и няколко теми с не толкова голям наплив, включително превес на акциите на развиващите се пазари спрямо тези на развитите, както и дълги позиции към злато и петрол.  

САЩ подготвят нови санкции срещу поне дванадесет китайски официални лица в отговор на удара на Пекин срещу протестите в Хонконг, съобщава Ройтерс. 

В неделя президентът Доналд Тръмп обяви, че адвокатът му Руди Джулиани е заразен с COVID-19. Джулиани обикаляше страната в опит да спечели победа за Тръмп.  

Акциите на Eastman Kodak Co. поскъпнаха с 68%, след като проверката на федералния регулатор (International Development Finance Corporation) не откри нищо нередно в процеса по отпускане на заем на Kodak, съобщи Wall Street Journal.  

Акциите на Intel поевтиняха с 1,8 %, след като Bloomberg съобщи, че технологичният гигант Apple планира производството на нова серия чипове със значително по-добри показатели от тези на Intel.

Airbnb планира да увеличи предложените ценови граници за първичното си публично предлагане до 56 - 60 долара на акция, от настоящите 44 - 50 долара, пише The Wall Street Journal. Пазарната оценка на онлайн платформата за ваканционни наеми при новите граници възлиза на 42 млрд. долара на основа общия брой акции. 

Китайският износ отбелязва скок с 21,1% през ноември, доста над ръста с 11,4%, отчетен за октомври. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: