Dow Jones и Nasdaq се понижават, коронавирусните акции се увеличават

Dow Jones и Nasdaq се понижават, коронавирусните акции се увеличават Снимка: unsplash.com

Индустриалната средна стойност на Dow Jones беше близо до най-ниските нива на днешния фондов пазар, докато Nasdaq Composite избледня до умерена загуба. Тъй като случаите на Covid-19 продължават да нарастват в световен мащаб, основните индекси се отклониха встрани, след като достигнаха нови върхове миналата седмица, пише Investor's Business Daily.

Според Worldometer, потвърдените случаи на Covid-19 в САЩ от началото на пандемията до сега са близо 12,1 милиона, като броят на починалите е над 258 000. Тъй като заразените и смъртните случаи в САЩ се увеличават, Калифорния и Охайо са разпоредили нощен полицейски час за ограничаване на социалните събирания от 22:00 до 05:00.

В края на следобедните търгове Dow Jones спадна с 0,8%. S&P 500 се търгуваше с 0.6% по-ниско, докато Nasdaq поевтиня с 0.2%. Индексът на Russell 2000 с малка капитализация се търгуваше с около 0,1% по-ниско. Според ранните данни, обемът беше смесен, търгувайки по-ниско на NYSE и по-високо на Nasdaq спрямо същото време в четвъртък.

След силна седмица на печалба миналата седмица, S&P 500 и Dow са на път да приключат тази седмица, съответно с 0,4% и 0,5% надолу. Междувременно Nasdaq е на път да завърши седмицата с 0,7% ръст.

Борсовият пазар днес

Сред 197-те индустриални групи на IBD, комуналните услуги и комуникационните услуги бяха сред единствените секции, които отчетоха печалба в петък. Водещи в посоката надолу бяха запасите от нефт и газ, както и транспортните компании.

Innovator IBD 50 ETF (FFTY) нарасна с 0,9%, побеждавайки основните индекси. Акциите на фокусирания върху растежа ETF набират скорост от 50-дневната пълзяща средна. Най-добре представилите се в индекса в петък бяха Digital Turbine (APPS) и производителят на компютърен софтуер Cerence (CRNC), съответно с 8,1% и 7,9%.

Друг запас от IBD 50, Futu Holdings (FUTU), задейства правилото за задържане от осем седмици, което се случва, когато запасът се увеличи с 20% или повече за по-малко от три седмици след пробив. Акциите на Futu са поскъпнали с 24%.

На други места на пазара някои коронавирусни акции се увеличават заедно със случаите. Акциите като Zoom Video Communications (ZM), Teledoc Health (TDOC) и Peloton Interactive (PTON) нараснаха съответно с 6,4%, 4,3% и 5,2%.

Dow Jones днес 

Що се отнася до Dow Jones, по-голямата част от 30-те компонента се търгуваха по-ниско. Водещите акции включват Nike (NKE) и Chevron (CVX), които нараснаха съответно с 0.8% и 0.3%. В посока надолу са Boeing (BA) и American Express (AXP), които водеха със загуби от 2,2% и 1,5%.

На други места акциите на Salesforce се разпродадоха с 1%, но тази седмица все още нарастват с близо 5%. Наскоро акциите намериха подкрепа на 50-дневна пълзяща средна. Компанията ще отчете печалби за октомврийското тримесечие във вторник след затварянето на пазара.

Междувременно акциите на Walmart паднаха под зоната си за покупка от 5%. Walmart спечели 2% в четвъртък, но продаде 1% в петък. Въпреки че линията на RS също се е повишила, тя остава извън последните си върхове.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: