Boeing задължи служителите си да се ваксинират

Boeing задължи служителите си да се ваксинират Снимка: https://pixabay.com/

Крайният срок е 8 декември 2021 г.

Концернът Boeing съобщи на служителите си в САЩ да завършат пълен курс на ваксинация срещу COVID-19 до 8 декември 2021 г., в противен случай те ще бъдат уволнени.

Това решение ще засегне 140 хиляди служители на компанията, около 57 хиляди от тях - в щата Вашингтон, съобщава Deutsche Welle.

Служителите, които не могат да се ваксинират по медицински или религиозни причини, „ще трябва да се подлагат на често изследване за COVID-19 и да бъдат готови да докладват отрицателни резултати“.

Други американски превозвачи - American Airlines, Southwest Airlines, JetBlue Airways и Alaska Airlines и производителят на аероструктури Spirit AeroSystems също са поставили такова изискване към своите служители.

Според Ройтерс тези решения на американските авиокомпании са взети в съответствие със заповедта на американския президент Джо Байдън от септември тази година, за задължителната ваксинация срещу COVID-19 за държавни служители, служители на бюджетни медицински институции и големи компании.

Boeing е една от най -големите аерокосмически и отбранителни корпорации в света. Основана от Уилям Боинг в Сиатъл, САЩ. През 1997 г. се слива с McDonnell Douglas. От 2001 г. международното седалище на компанията се намира в Чикаго. Boeing е най -големият производител на самолети в света по отношение на поръчки, пратки и приходи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: