Walmart Plus се съревновава с Amazon Prime с по-евтина цена

Walmart Plus се съревновава с Amazon Prime с по-евтина цена

Walmart видя, че бизнесът му за електронна търговия нараства по време на коронавирусната пандемия, тъй като милиони хора избягват да посещават магазини. Големият търговец на дребно цели да продължи да се разраства онлайн и да помогне на купувачите да получават дигитални поръчки по-бързо, пише CNET.

В понеделник (31 август) Walmart заяви, че изгражда програмата си за членство. Tя ще включва повече артикули и повече привилегии, като доставка на същия ден за поръчки от поне $35. Новата програма, която досега се е наричала Delivery Unlimited и е била фокусирана върху хранителни стоки, ще бъде преименувана на Walmart Plus и ще добави много артикули, включително играчки, електроника и битови принадлежности като почистващи препарати и паста за зъби. Понастоящем нечленуващите получават безплатни двудневни доставки на милиони артикули при поръчки от $35 или повече. Предлага се и безплатна доставка на следващия ден за нечленове, но само с конкретни пощенски кодове.

Всички клиенти на Delivery Unlimited ще бъдат преместени в новата програма, която ще е на същата цена - $98 годишно или $12,95 на месец. Walmart Plus, който се очакваше да стартира по-рано тази година, ще бъде достъпен в САЩ на 15 септември.

Тази засилена програма за членство трябва да помогне на Walmart да продължи своя бърз растеж в електронната търговия. Walmart вече е вторият по големина онлайн продавач в САЩ, но въпреки това е доста зад Amazon. Миналия месец Walmart заяви, че продажбите му за електронна търговия почти са се удвоили през последното тримесечие, тъй като все повече клиенти използват различни онлайн услуги.

Макар че това са очевидни положителни резултати за компанията, Walmart Plus трябва да се сблъска с Amazon Prime, 15-годишна програма, която има над 150 милиона потребители и много по-дълъг списък от привилегии. Тези привилегии включват библиотеката Prime Video, доставките на хранителни стоки Amazon Fresh и липса на изискване за минимална цена при доставка. Prime е по-скъп вариант, $119 годишно.

„Ние не стартираме Walmart Plus с намерението да се конкурираме - каза Уайтсайд, когато бе попитан за Prime. - Пускаме го, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти.“

В сравнение с Walmart, Amazon е много по-малък доставчик на храни. Amazon се опита да надвие Walmart, като закупи Whole Foods през 2017 г., отвори няколко нови магазина за хранителни стоки и разшири своята услуга за доставка Amazon Fresh.

Купувачите в магазините на Walmart ще имат достъп до функцията „Scan & Go“, която им позволява да сканират артикули с телефоните си и да плащат за тях с помощта на Walmart Pay, което им позволява да избягват опашки. Тези видове безконтактни плащания са особено полезни по време на пандемията, като помагат на клиентите да избягват докосване на терминали за плащане и други повърхности.

Нийл Сондърс, анализатор в изследователската фирма GlobalData, смята, че Walmart ще се изправи пред трудна битка срещу „умората от абонамента", тъй като купувачите вече са предвидили бюджета за Prime, Costco, Spotify, Netflix и много други услуги.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: