Zoom и други акции са смазани от положителните новини за ваксината

Zoom и други акции са смазани от положителните новини за ваксината Снимка: pixabay.com

Акциите на Zoom Video рязко паднаха в понеделник, тъй като компаниите, облагодетелствани от хората, които си стоят вкъщи поради пандемията на коронавируса, загубиха своята привлекателност след публикуването на положителни данни за ваксината срещу коронавирус, пише CNBC.


Zoom Video се търгува с 16% по-малко при сутрешната търговия. Акциите на Amazon и Netflix спаднаха съответно с 1,6% и 4,7%. Teladoc Health се плъзна със 7,4%, а Shopify намаля с 5,5%.


Загубите дойдоха, след като Pfizer и BioNTech съобщиха, че кандидатът им за коронавирусна ваксина показва 90% ефективност при предотвратяване на инфекции по време на тестване в късен етап. Учените се надяваха на ваксина, която е най-малко 75% ефективна. Съветникът относно коронавируса в Белия дом д-р Антъни Фаучи каза, че ваксина, която е 50% или 60% ефективна, е приемлива.


„Мисля, че можем да видим светлина в края на тунела“, заяви председателят и главен
изпълнителен директор на Pfizer д-р Алберт Бурла пред Мег Тиръл от CNBC в „Squawk Box“.


Търговците бяха натрупали акции като Zoom, Amazon, Netflix, Teladoc и Shopify тази година, докато пандемията бушуваше и не позволяваше на повечето хора да напускат домовете си.


Преди понеделник, Zoom Video скочи с 635%. Amazon и Netflix са нараснали съответно със 79,2% и 59,1% през 2020 г. Teladoc е нараснал със 146,2% тази година, а Shopify се е покачил с 162,8%.


В понеделник обаче инвеститорите изглежда се отдръпват от тези високопоставени имена и се обръщат към компании, които ще се възползват от възобновяването на икономиката.


Банката на Америка изскочи с 11%. JPMorgan Chase скочи с 9,7%. Круизните оператори Carnival Corp. и Norwegian Cruise line регистрират повишение съответно с 36,8% и 26,1%. Royal Caribbean се търгува с 31% повече. Междувременно American Airlines също обяви повишение с над 15%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: