Фючърсите на Dow ще удължат загубите след рязкото разпродаване в четвъртък

Фючърсите на Dow ще удължат загубите след рязкото разпродаване в четвъртък Снимка: Investopedia


Фючърсите на Dow Jones Industrial Average очакваха да видят загуба от над 100 точки при отваряне, както и спад на S&P 500 и Nasdaq 100.


Напрежението между САЩ и Китай се влоши в петък, след като Китай нареди затварянето на американското консулство в Ченду в отговор на затварянето от страна на Вашингтон на китайското консулство в Хюстън по-рано тази седмица. Китайските пазари спаднаха в отговор.


В четвъртък (23 юли) Dow приключи с над 1%, заедно със S&P 500. Nasdaq Composite спадна с над 3%, тъй като Microsoft и Apple загубиха повече от 4%. Facebook и Amazon спаднаха повече от 3%, а Netflix загуби 2,5%.


Big Tech компаниите са лидер на пазара през тази година, след като инвеститорите се борят с пандемията от коронавирус и влиянието му върху корпоративните печалби. Amazon и Netflix и досега бяха над 47% до момента. Alphabet и Facebook са над 13% за това време.


Загрижеността за друг технологичен балон се увеличава - казва в бележка Кийт Лернер, главен пазарен стратег в Truist/SunTrust Advisory. - Нараства рискът от концентрация, след като петте най-големи запаси вече представляват 22% от индекса S&P 500." За да бъде сигурен, Лернер отбеляза, че „днешните условия до голяма степен не са сравними с манията, наблюдавана по време на технологичния балон от края на 90-те“.


Загубите от четвъртък идват, след като последните данни за безработицата предизвикаха безпокойство за състоянието на икономиката. Министерството на труда заяви, че 1,4 милиона американци са подали заявления за обезщетения за безработица за седмицата, приключваща на 18 юли, надвишавайки оценката на Dow Jones от 1,3 милиона искове.


Това е „без съмнение отрезвяване и ясно напомняне, че пандемията далеч не е приключила с влиянието си върху икономиката ни - заяви Майк Лоуенгарт, управляващ директор на инвестиционната стратегия в E-Trade. - Докато ние се надяваме на законопроект за стимулиране, американците изпитват болка от закъснялото отваряне [на икономиката] и подновените ограничителни мерки в цялата страна.“

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: