Безплатен достъп за учителите в e-prosveta.bg

Безплатен достъп за учителите в e-prosveta.bg Снимка: www.plovdiv-uni.bg

Седем български висши училища ще получат достъп до e-prosveta.bg напълно безплатно в навечерието на Деня на народните будители.

Издателство „Просвета" и А1 обявиха началото на нова кампания в подкрепа на българската образователна система.

Съдържанието на образователната платформа на издателство „Просвета", което е достъпно и през плановете на А1, ще бъде от полза за студентите по педагогика и техните преподаватели. Така бъдещите учители ще бъдат запознати със съвременните тенденции в създаването на интерактивно образователно съдържание, предвидено за онлайн обучение, както и ще се запознават с учебния материал. Изключително актуално, като се има предвид, че университетите ще бъдат затворени до 12 ноември, а дистанционните форми на обучение ще останат трайно и след края на пандемията.

Е-просвета е платформа, която предлага редица модерни форми на електронно обучение – 425 интерактивни учебника по всички предмети от 1. до 12. клас, познавателни книжки, помагала и десетки тетрадки към тях. Електронното училище включва над 33 000 допълнителни ресурса в помощ на ученика, учителя и родителя – видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, анимации, пъзели, кръстословици, 3D визуализации, интерактивни текстове, задачи и упражнения, стотици видеоуроци по учебната програма, тестове за проверка на знанията, цели раздели за подготовка на контролни и класни работи.

Седемте университета са подбрани по това, че обучават бъдещи педагози, за които уменията за работа онлайн са ключови. Университетите ще разполагат с акаунти, които ще се ползват от преподавателите по време на обучението на бъдещите учители.

Висшите училища, които попадат в кампанията, са: СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски“, ШУ „Епископ Константин Преславски“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Бургаският свободен университет и Тракийският университет в Стара Загора.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: