Призиви за протестно отваряне днес на частните школи и занимални

Призиви за протестно отваряне днес на частните школи и занимални Снимка: pixabay

От бранша смятат, че са обект на дискриминация и са огорчени, че по риск за разпространение на COVID-19 са приравнени на нощните барове, дискотеките и казината

Преди два дни от Българската асоциация за неформално образование изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването и други институции с апел да се позволи на частните школи, образователните центрове и занимални да отворят врати от 1 април. Със заповедта на здравния министър обаче им бе забранено да работят присъствено до края на април

България е една от малкото държави, която ограничава достъпа на децата до образователните институции най-дълго време, заяви председателят на асоциацията Жаклин Кунович пред БНР. И припомни, че независимо от изключително строгите мерки, наложени заради пандемията, правителствата по света правят всичко възможно детските градини и училищата да останат отворени. 

„Ние работим с изключително малки групи - до 10-12 деца, в много добре организирани пространства. Групите ни са постоянни, няма текучество, спазваме изключителен ред, дисциплина и хигиена", посочи Кунович. Продължителното онлайн обучение има много негативни последици върху учениците по отношение на проблеми с концентрацията, липса на мотивация, натрупана умора, отбеляза още тя.

Сред представителите на частните образователни школи и центрове има гласове за протестно отваряне днес в знак на несъгласие с приравняването на бранша със заведенията за развлечения. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: