Как любовта към гримовете може да се превърне в кариера

Как любовта към гримовете може да се превърне в кариера Снимка: Photo by Element5 Digital on Unsplash


Четки, руж, червила, сенки... Много от нас имаме поне едно от тези неща в чантата си. Но за някои гримовете са не просто начин да изглеждат добре, а и страст, и изкуство. Ами ако любовта към красотата може да бъде и генериране на доход, а не просто изтичане на пари?


За начало проучете и направете равносметка за набора от умения. Тогава намерете какво ви харесва и го превърнете в бизнес. „По този начин няма да се чувствате като на работа и следващото нещо е, че ще печелите пари, без дори да забележите“, казва стилистът и предприемач Джон Лозано пред „Манила Бюлетин Лайфстайл“.


Изработването на собствена козметика може да ви донесе радост, така че се възползвайте от това. Някои продукти за красота като балсами за устни, масла за лице и продукти за баня са лесни за приготвяне, за да можете да започнете линия от вкъщи. Ако го направите, внимателно тествайте и документирайте процеса, така че вашата формула да остане постоянна, докато растете.


От друга страна, ако искате да подготвяте и препродавате, може да помислите първо за бюджета и съвместимостта на марките. Помислете и за доставки, за да не се налага да управлявате собствения си инвентар или доставка. (Това е чудесно решение за онлайн козметичен бизнес.)


Благодарение на онлайн платформите вече е възможно всеки да трансформира страстта и хобито си в доходна кариера. Лозано например наскоро е отворил NiXY, компания за директни продажби, заедно с дистрибутора на марки IFace. „Много хора загубиха работата си, дори в рамките на нашата собствена компания, затова сметнахме, че директните продажби са един от начините да им помогнем“, казва Лозано.


В NiXY търговецът на козметични продукти може да изкарва прехраната си само с много ниска инвестиция. Индустрията за красота също процъфтява в момента, тъй като се счита за нещо повече от лукс, така че наличието на бизнес, който включва красота или грижа за себе си, е сигурна победа, казва Лозано.


Затова ако смятате, че имате способност да убедите хората да опитат вашите любими продукти за красота, тогава може да искате да направите кариера от това. Компанията ви дава възможност да печелите или от кетъринг на едро за бизнес партньори, или от търговия на дребно с клиенти.


„Това, което отличава NiXY от останалите, са марките, които му принадлежат - казва Лозано. - Визията и целта на IFace е да доведе марките от световна класа във Филипините и чрез компанията вече всеки може да участва в тези световни марки като препродавач.“ Лозано добавя, че компанията е едно от най-добрите бизнес начинания, които се предприемат по това време, с обещанието си за бърза възвръщаемост.


Докато франчайзинговата инвестиция с други компании може да отнеме година или повече за връщане на инвестицията, той казва, че партньор на NiXY може да завърши на нулата само за месец. „Това, което продаваме, всъщност не са продуктите за красота сами по себе си, а възможността да имате собствен бизнес. Мисля, че това е най-добрата стока, от която всички се нуждаят в момента“, добавя Лозано.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: