Супермоделът Линда Еванджелиста прекрати мълчанието си, за да сподели горчив опит

Супермоделът Линда Еванджелиста прекрати мълчанието си, за да сподели горчив опит Снимка: 24sata.hr

Тя беше един от неповторимите супермодели от 80-те и 90-те години, но сега живее „като отшелничка”.

В разцвета си, Линда Еванджелиста блестеше на кориците на най-големите списания. Дефилирала е за всички големи дизайнери от Версаче и Шанел до Диор и Валентино, снимала се е в клипове на най-големите поп-звезди, но изведнаж изчезна от светлината на прожекторите.

Сега канадската манекенка, известна някога с изявлението си, че не става от леглото за по малко от $10 000 долара на ден, се обърна към социалните медии, за да обясни оттеглянето си.

„За моите последователи, които се чудеха защо не работя, докато кариерата на моите връстнички процъфтява - причината е, че бях брутално обезобразена от Cool Sculpting-процедурата на Zeltiq, която направи с мен точно обратното на това, което обещава и ме остави трайно деформирана и обезобразена, дори след две болезнени неуспешни коригиращи операции“, написа Еванджелиста в Instagram.

Бившата звезда на подиума, сега на 56 години, обяснява, че от процедурата е развила парадоксална мастна хиперплазия, при която втвърдени участъци мазнини развиват редки неблагоприятни реакции при замразяване.

„Те не само ме унищожиха професионално, но и ме вкарахо в дълбока депресия, тъга и отвращение към себе си и всичко това ме превърна в отшелник”, пише Евангелиста, която мълча за злощастната процедура в продължение на пет години. 

Но в сензационната си публикация в Instagram бившият модел заяви, че е дошъл моментът да се открие и да продължи напред, да се отърве от срама си и да разкрие публично своята история, за да предпази от подобни състояния други жени. 

Бившата манекенка обяви, че възнамерява да започне съдебни действия и допълни: „Толкова съм уморена да живея по този начин. Бих искала да изляза през вратата си с вдигната глава, въпреки че вече не приличам на себе си".

Според Science Daily, такива последствия от предприетата процедура се срещат в около един на 4000 цикъла от лечението, т.е., в 0,025% от прилагането му.

Еванджелиста, чиито изяви някога диктуваха модата, казва в публикацията си, че преди лечението не е била информирана за възможните странични ефекти. Постът ѝ предизвика лавина от съобщения, изразяващи подкрепата си към някогашната звезда на подиума и поздравления за смелостта ѝ да разкаже публично историята си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: