В Саудитска Арабия 43 камили отпаднаха от конкурс за красота заради ботокс

В Саудитска Арабия 43 камили отпаднаха от конкурс за красота заради ботокс Снимка: tj.sputniknews.ru

Собствениците на животни се решават на такива трикове заради наградата, която е 66 млн. долара

Организаторите на конкурс за красота, проведен в Саудитска Арабия, отстраниха 43 камили от участие във фестивала. Както предава EFE, те са били дисквалифицирани след откриването на неопровержими доказателства за изкуствено вмешателство във външния им вид.

Специална медицинска комисия, която обследва животните преди състезанието, установява 16 случая на прилагане на ботокс и 27 случая на лифтинг на кожата. Козметичните процедури се използват за увеличаване на устните, носовете, мускулната маса, тъй като журито определя победителя въз основа на формата на главата, шията, гърбицата, украсата и позата на камилите. И този път е разкрит най-големият случай на измама в такива конкурси.

Собствениците на животните се решават на такива трикове заради наградата, тъй като наградният фонд е 66 милиона долара. 

Заслужава да се отбележи, че конкурсът за красота е само част, макар (макар и да е основно събитие) от целия фестивал. В рамките на фестивала се провеждат още и надбягвания с камили, разпродажби и други събития. В тях участват хиляди животни. 

С помощта на такъв род фестивали властите на Саудитска Арабия се опитват да съхранят ролята на камилата в традициите и културното наследство на кралството.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: