Новата Мис Нидерландия разрушава табута

Новата Мис Нидерландия разрушава табута Снимка: unilad.com

Световните медии съобщават за победата на Рики Валери Коле, която не скри нетрадиционната си сексуална ориентация

По думите ѝ, тя е транссексуална, а регламентът на консурсите за красота допуска такива участнички от 2012 г. Първият прецедент е Анджела Понсе от Испания през 2018 г., последвана от Каталуна Енрикес, която участва на „Мис САЩ” през 2021 г.

Мис Нидерландия 2023 е на 22 години. „Направих го! Нереално е, но мога да се нарека @missnederland 2023. Беше образователно и красиво пътуване... Толкова съм горда и щастлива, че дори не мога да го опиша. Да накарам общността си да се гордее и да покажа, че е възможно”, написа Рики Коле в Instagram. Идеята ѝ е да използва короната си, за да се бори с дискриминацията.

Следващата стъпка на новата първа хубавица на Нидерландия е участието ѝ в 72-рия конкурс „Мис Вселена”, който ще се проведе в Ел Салвадор. 

Световната надпревара за красавици миналата година беше поета от тайландската бизнесдама и защитник на транссексуалните, Ан Джакапонг Джакраютатип, която споделя същите пристрастия. 

В прессъобщение след като оглави консурса „Мис Вселена”, г-жа Джакраютатип казва: „Ние се стремим не само да продължим неговото наследство да предоставя платформа за страстни хора от различни среди, култури и традиции, но и да развием марката за следващото поколение“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: