Бира за дамите, моля

Бира за дамите, моля Снимка: pixabay.com

Учените откриха куп причини, да препоръчат бирата като ценно питие за нежния пол, а и защо най-хубавите неща на този свят трябва да са за мъжете?!?

Свежа, златиста, ледено-пенлива, бирата е „напитката на красотата”, установиха учени от Мюнхенския университет, защото е пълна с витамини и микроелементи. Бирата е незаменим електролит, помощник в образуването на кръвта и инсулина. Литър бира покрива 40% до 60% от ежедневните препоръчителни дози на витамини В1 и В2 и 70% от витамин С, а само половин чаша ще ви зареди с необходимата дневна доза никотинова и фолиева киселина.

Бирата е по-полезна за жените, отколкото за мъжете.

Ново изследване на испански учени от Universitet Extremadura in Cáceres е установило, че дамите, които си пийват бира, са с по-здрави кости от приятелките им, които „пазят талия”. Авторитетното списание Journal of the Science of Food and Agriculture също твърди, че бирата заздравява костната плътност и гъвкавостта на кръвоносните съдове, тъй като съдържа силиций в лесно усвояема форма. И още - бирата съдържа фитоестрогени, които регулират произвродството на естроген и освен, че заздравяват костите, поддържат хормоналния баланс и съответно – по-стбилно настроение. Така че, дами, ако ви се плаче без причина, самочувствието ви е на нула и всичко ви вбесява, преосмислете ситуацията на една бира.

Бирата помага за добрата фигура. 

Не е за вярване, но бирата е по-ниско калорична от кока-колата, ябълковия или портокаловия сок и дори от обезмасленото мляко, да не говорим за кой да е алкохолен коктейл. Данните са на компанията Guinness, която убедително доказва, че дори нейната тъмна бира е по-ниско калорична от изброените продукти. 

Така че, отслабвайте с бира, препоръчва в новата си книга Тим Спектър, професор в Лондонския кралски колеж. Според него, светлата бира е отличен източник на хранителни вещества за полезните чревни бактерии, които допринасят за по-ефективното храносмилане. Освен това, бирата активира отделянето на стомашен сок и стимулира цялата храносмилателна система. Така твърдят и учени от фонда за научни изследвания UCL, които са установили, че самата напитка има много малък „пръст” в поява на „бирено коремче” – основната причина за този „неустоим” мъжки чар е броя на бирите и купищата „бързи” бирени мезета, които обикновено се поглъщат в промишлени мащаби при мъжки приказки на бира – чипсове, бирени фъстъчки, солети, крекерси и др.

Бира, Рокля, Алкохол, Без Алкохол, Bavarian, Бавария
Източник - pixabay.com

Бирата е универсален козметичен продукт, използван от древността. 

Бирената мая съдържа петте основни аминокиселини и подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. Препоръчва се като лечебна хранителна добавка, която успешно се бори с напуквания, черни точки и екземи, нормализира работата на стомашно-чревния тракт и помага за детоксикацията на организма. Едно изплакване на косата с бира ѝ придава блясък и еластичност, а бърза маска на лицето с бира придава на кожата мекота и поддържан вид. 

Бирата удължава живота!

Учени от компанията Virginia Tech са установили, че редовното умерено пиене на бира понижава риска от преждевременна смърт с 19%, помага за регенерацията на клетките в кръвоносните съдове, ускорява обменните процеси в организма, има релаксиращо и болкоуспокояващо действие и потиска растежа и размножаването на бактерии. Освен това, златистият пенлив еликсир съдържа противоракови съставки, казват учени от Японския национален институт по радиология. В основния продукт за бирата – хмелът, е открит ксантохумол – флавоноид, койти инхибира канцерогенни ферменти. И не случайно англичаните се шегуват с германците, които "държат доктора далеч с една ябълка на ден" - на Острова предпочитат да го правят с една добра бира.

И още – дами, ако искате да сте умни, пийте бира – тя помага на мозъка да работи нормално. Изследване, публикувано в New England Medical Journal съобщава, че дамите, които пият по халба бира на ден, страдат по-рядко от възрастови когнитивните затруднения, тъй като същият ксантохумол защитава мозъка от възрастовите дегенеративни изменения, в т.ч. Алцхаймер и Паркинсон.

И последно, но не и по значение - бирата може да ви спаси от камъни в бъбреците. Хората, които я употребяват редовно, но умерено, страдат с 41% по-рядко от тези бъбречни образувания, сочи публикация в Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

Така че, дами, имате всички основания да „разбиете” мъжките бирени компании – или просто да си направите свои!

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: