Световните козметични гиганти започват да се връщат на руския пазар

Световните козметични гиганти започват да се връщат на руския пазар Снимка: ruposters.ru

Брандовете Lancome, Yves Saint Laurent и Giorgio Armani решиха да възобновят доставките на козметика в Русия

Руското Министерство на промишлеността и търговията заяви пред РИА Новости, че парфюмерийно-козметичните брандове Lancome, Redken, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani и Kerastase са готови да възобновят доставките за Русия. В тази връзка марките вече са изключени от списъка за паралелен внос.

"Посочените марки са изключени от списъка и съответно по отношение на тях вече не е възможен паралелен внос. Това стана възможно благодарение на готовността на тези компаниите да възобновят доставките на своите продукти в Русия", обясниха от ведомството.

От пресслужбата на Министерството на промишлеността и търговията подчертаха, че промените в списъка на паралелния внос влизат в сила чак след три месеца. Съответно тези търговци, които са закупили паралелна продукция, ще имат време за вноса й на руска територия.

Козметиката беше включена в списъка за паралелен внос в началото на август. Министерството на промишлеността и търговията обясни решението си с факта, че в руските търговски вериги "количеството стоки от тези производители е недостатъчно".

На фона на напускането на западните марки от Русия, местните производители на козметика се сблъскаха с трудности при заместването на вноса. Тогава източници на руската медийна група РБК отбелязаха, че за производството са необходими повече от 5 хиляди различни компонента. Част от тях е невъзможно да бъдат заменени и произведени в Русия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: