Доказано: Красивите хора имат по-висок имунитет

Доказано: Красивите хора имат по-висок имунитет Снимка: https://pixabay.com/

Привлекателният външен вид може да е показател за висок имунитет, установиха изследователи от Тексаския християнски университет

Те разказаха за това в статия, публикувана в списанието Proceedings of the Royal Society B. 

Учените заснели 152 млади мъже и жени без грим и с неутрално изражение, а след това помолили 492 доброволци да оценят кой от тези хора е най-привлекателен. 

Най-високи резултати са открити при хора с най-високи нива на фагоцитоза, процес, чрез който белите кръвни клетки унищожават бактериите, преди да успеят да навредят на организма. 

Освен това мъжете, които се считат за най-привлекателни от жените, са имали най-високо ниво на NK -клетки, които унищожават заразените с вирус клетки в организма. 

Благодарение на съвременната медицина инфекциите не са толкова смъртоносни, колкото преди, така че може би е добре хората да снижат стандартите си и да започнат да дават шанс на по-малко привлекателните хора“, казват изследователите. 

Привлекателният външен вид отдавна се счита за показател за здраве, твърдят учени. Например, светлите, отворени очи се считат за по-привлекателни - а при болните те се стесняват и изглеждат по-тъмни. Изразената асиметрия на лицето, от друга страна, може да показва нарушения на етапа на вътрематочното развитие.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: