Над 1000 човека имат желание да си имплантират мозъчен чип от Мъск

Над 1000 човека имат желание да си имплантират мозъчен чип от Мъск

Това показва нарастващ интерес към възможностите, които невротехнологията разкрива

Компанията Neurolink, основана от Илон Мъск, получи разрешение от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) да проведе клинични изпитания на своя мозъчен имплант, съобщава Bloomberg.

Това отваря нова глава в историята на взаимодействието на човека и технологиите. Neurolink вече започна търсенето на доброволци за първото клинично изпитване, което включва хирургическа интервенция за имплантиране на електроди и свръх тънки проводници в мозъка.

Процедурата предполага отстраняване на част от черепа, което след това се заменя от компютър с размерите на четвърт долар. Този имплант е предназначен за дългосрочна употреба и ще пресмята и анализира мозъчната активност, като предава данни на близкия лаптоп или таблет.

Към момента повече от 1000 души са изразили желание да участват в този експеримент. Това показва нарастващ интерес към възможностите, които невротехнологията разкрива.

Neuralink се стреми да разшири границите на човешките възможности, като предлага нови начини за взаимодействие с технологиите и потенциално революционизира лечението на неврологични заболявания.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: