"Няма да има мобилни телефони": Илон Мъск направи зловещо предсказание

"Няма да има мобилни телефони": Илон Мъск направи зловещо предсказание Снимка: wikimedia.org

Мъск: в бъдеще вместо телефони хората ще имат мозъчни импланти

В бъдеще хората вече няма да се нуждаят от мобилни телефони, защото ще използват мозъчни импланти за общуване. Това заяви американският бизнесмен Илон Мъск в социалната мрежа Х.

"А вие бихте ли инсталирали в мозъка интерфейса Neuralink, който би ви позволил да управлявате своя нов телефон Х със силата на мисълта?"- зададе въпрос на читателите на социалната мрежа авторът на пародийния акаунт Not Elon Musk.

От своя страна предприемачът, коментирайки това съобщение, написа, че скоро хората нямат да имат нужда от мобилни телефони. Според него в бъдеще ще има само Neurolink.

По-рано Мъск каза, че първият човек, на когото е установен имплант на компанията Neuralink, се чувства добре. Тогава милиардерът подчерта, че първите тестове на устройството са многообещаващи.

По-късно Мъск писа, че имплантът Neurolink е получил името Telepathy("телепатия") и той дава възможност на носителя да управлява смартфон или компютър с помощта на силата на мисълта си. Според него подобно изобретение е направено предимно за хора, които са загубили способността да използват крайниците си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: