Мобилните телефони ще бъдат заменени с електронни татуировки, предсказа Бил Гейтс

Мобилните телефони ще бъдат заменени с електронни татуировки, предсказа Бил Гейтс

Татуировките ще сепоставят всяка година отпотребителитесамостоятелно и ще комбинират мастилото с чипове и нанотехнологии, които произвеждат електричество.

Бил Гейтс разказа подробно за революционното изобретение. Основателят на Microsoft залага на ново технологично развитие, което може да замени мобилните телефони с електронни татуировки, съобщава Еsoreiter.

Новото изобретение се състои в разработването на електронна татуировка върху кожата, способна да събира и контролира медицински данни. Въпреки че устройството все още е в прототипна фаза, Гейтс вече прогнозира, че то ще бъде новото технологично явление.

Устройството позволява да се проследяват и анализират жизнено важни показатели, без използването на други устройства. Например, то ще може да измерва кръвното налягане, сърдечната честота, количеството кислород в кръвта и т. н.

Освен това милиардерът уверява, че тази технология може да бъде от решаващо значение през следващите години, като се има предвид, че за разлика от всяка една обикновена татуировка, тя ще комбинира мастилото с чипове и нанотехнологии, които произвеждат електричество.

Изобретението също така ще изпълнява и функции, които притежават мобилните телефони и ще бъде оборудвано с малки сензори и тракери за събиране на медицинска информация.

Разработката, създадена от Chaotic Moon Studiosь ще позволи да се изпращат сигнали за помощ, когато човек е в опасност. "Вместо да ходите на  прфилактичен медицински преглед при лекар веднъж годишно, тази татуировка, която ще нанасяте върху тялото си един път в годината, ще следи състоянието на организма и ще изпраща данните на лекаря. Ако бъдат открити отклонения, специалистите ще се свържат с вас", уточнява той.

Компанията, занимаваща се с разработване на мобилни приложения посочва, че в бъдеще потребителите ще могат да купуват иновативното устройство и да го нанасят самостоятелно върху кожата си без болка и без риск от алергични реакции.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: