Гейтс отговори на твърденията за чипиране на световното население чрез ваксина

Гейтс отговори на твърденията за чипиране на световното население чрез ваксина Снимка: Getty Images

Милиардерът Бил Гейтс се превърна в основна мишена на конспиративни теории, свързани с пандемията от коронавирус, които съоснователят на Microsoft нарече „причудливи“.

Той отговори на твърденията, че ще намали световното население чрез имплантиране на чипове чрез ваксина.

По целия свят широко се разнасят конспиративни теории, че коронавирусната инфекция се е появила и разпространила благодарение на Гейтс, а целта на създаването на ваксина е да се чипират хората, които ще бъдат използвани от някои сили в техен интерес, както и да се намали световното население.

„Почти е трудно да се отрече това, защото е толкова глупаво или странно, че дори ако го повторим, му придаваме достоверност", заяви Гейтс в телефонен разговор, според Business Insider .

Тези „луди идеи“, според Гейтс, водят до враждебност между хората. Освен това той се притеснява, че около ваксината се разпространяват неоправдани слухове, които могат да провокират нежеланието на хората да се ваксинират, което означава, че коронавирусът ще продължи да убива.

Гейтс припомни ефективността на ваксината срещу едра шарка, чрез която болестта бе преодоляна. 

През април Марк Сузман, изпълнителен директор на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс", отговори на докладите за конспиративните теории, циркулиращи около Гейтс, заявявайки, че е „притеснително, че има хора, разпространяващи дезинформация, когато всички трябва да търсим начини за сътрудничество и спасяване на животи".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: