Новак Джокович се завърна на тенис корта

Новак Джокович се завърна на тенис корта Снимка: abc.net.au

След като спечели съдебната битка в съда, първата тенис-ракета на света наруши мълчанието си за анулирането на визата му в Австралия

„Радвам се и съм благодарен. Засега не мога да кажа повече, но БЛАГОДАРЯ на всички, които ме подкрепяха и окуражаваха да бъда силен”,написа в Туитър неваксинираната тенис звезда. В съда адвокатите му защитиха позицията, че отмяната на визата му на летището в Мелбърн миналата седмица е била неразумна и съдията прие доводите им. Все пак, министърът на имиграцията на Австралия все още има правомощията да отмени съдебното решение и да поиска депортиране на Джокович. 

Семейството на тенисиста даде пресконференция, за да сподели преживяванията си в последните няколко дни. Бащата на Новак Джокович благодари на съда за решението му, на световната преса за подробното отразяване на случая и на феновете, които изразиха мощната си подкрепа за тенисиста. Срджан Джокович подчерта, че всички са много разтревожени от евентуалната възможност за депортиране и тригодишна забрана за влизане в Австралия.

 „Ще докажем, че правдата е на наша страна. Новак иска просто да играе тенис – това е всичко”, заяви баща му. 

„Много бихме искали ситуацията да се реши по-бързо и в полза на Новак. Той живее, мисли и мечтае само за тениса”, подчерта братът на тенисиста Джордже Джокович. Според него, австралийските гранични служби са подходили незаслужено жестоко към Новак.

Майката на тенисиста сподели, че семейството ѝ е преживяло дни на разочарование, болка и страх. „Хора от цял свят изразиха подкрепата си за моя син. Слава Богу, че съдът се произнесе в негова полза. Надявам се тази победа да бъде отправна точка към нови успехи в кариерата му”, каза тя.

Горан Джокович, чичо на тенисиста, също изрази надежда, че „необоснованото преследване” на Новак скоро ще бъде прекратено. 

Джордже Джокович допълни: „Ние не сме съдии, ние сме просто хора и може да сгрешим, но винаги ще бъдем на страната на Новак, засвидетелствайки му нашата обич, топлота и загриженост. Ще се борим за справедливост и вярвам, че ще я получим”. Той съобщи, че Новак Джокович мечтае да защити миналогодишната си титла от Australian Open. Тенисистът дори е провел първата си тренировка, след изтичането на карантината и благоприятното съдебно решение. 

Пресконференцията завърши с популярна сръбска песен, изпълнена от сплотеното семейство Джокович. 

Откритото първенство на Австралия започва на 17 януари и ако Новак Джокович победи, ще стане най-успешният тенисист в историята на тениса.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: