Джокович продължава да се радва на благосклонно отношение от колегите си

Джокович продължава да се радва на благосклонно отношение от колегите си Снимка: dailysabah.com

Първата ракета на света започна блестящо изявата си на шампионата ATP Dubai с категорична победа над италианеца Лоренцо Музети.

Въпреки това, Ноле направи откровен анализ на играта си и успя да си намери някои недостатъци – „нехарактерни, но нормални”, след като толкова време не се е състезавал. Сърбинът, който вчера отбеляза рекордната 361-ва седмица на върха в ранглистата, не се сдържа и на първата си пресконференция след депортирането му от Австралия, изрази радостта си от топлия прием на колеги му зад кулисите на турнира, пише sportbible.com

„Не съм срещал още много от играчите тук, но тези, с които се видях,  бяха позитивно и гостоприемно настроени. Не мога да кажа, че в Австралия беше така – там беше малко странно, но тук засега е добре“, каза Джокович.

Той не пропусна да отбележи колко са го наранили колегите му в Австралия, като не са се ангажирали с позицията му и не са му дали шанс да обясни отказа си да се ваксинира. 

Настоящият номер едно в света отново беше попитан за ваксиналния му статус, както и за противоречивите слухове около тестовете му за Covid-19. 

„Разбирам защо хората имат въпроси. Видях, че медиите спекулират относно валидността на тестовете ми. Ще повторя. През последните две години правих много PCR тестове и бързи антигенни тестове, както вероятно всеки друг, който пътува колкото мен. Радвам се, че Институтът за обществено здраве на Сърбия потвърди публично тези тестове. Не съм в състояние, нито пък съм експерт, за да навлизам в повече подробности“, заяви световноизвестният тенисист, демонстрирайки блестящо настроение, физическа и спортна форма.

Само ден след изявленията на Джокович за топлата колегиална атмосфера, едно от най-големите имена на тениса повтори позицията си относно ситуацията с Australian Open. Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри каза, че случилото се не е добре за спорта

„Не ми харесва да виждам в ситуация като в Австралия един човек, когото уважавам и познавам от дете. И не мисля, че за тениса е добре най-добрият ни играч да не се състезава в големите турнири“, каза Мъри след своята победа в първия кръг на ATP Dubai Tennis Championship.

Спортната общественост и феновете като цяло, са въодушевени от силата, с която Джокович отстоява убежденията си. Те смятат, че това е още един положителен щрих в завладяващия имидж на големия тенисист.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: