Оправдаха Кевин Спейси по делото за сексуален тормоз

Оправдаха Кевин Спейси по делото за сексуален тормоз Снимка: mymovies.it

Съдът в Ню Йорк постанови вчера, че обвинението не разполага с твърди доказателства срещу развенчаната холивудска звезда.

Искът, заведен по жалба на 50-годишния колега на Спейси, Антъни Рап, извади случай от преди 36 години, с твърдението, че на парти в дома му, Спейси е предприел „нежелани” опити за сексуален контакт спрямо Рап,  припомня apnews.com.

Рап обвини Спейси за първи път през 2016 г., описвайки случая като „най-травматичното събитие” в живота му и поиска да заличи травмата с обезщетение от $ 40 милиона. Тогава Спейси каза, че не си спомня да е правил нещо подобно, но подчерта, че трябва "искрено да се извини" на Рап, ако наистина е приел някои от действията му като сексуален тормоз.

Делото, заведено от Рап, се точи дълго време и в крайна сметка не сполучи, но отприщи лавина от още 10 подобни обвинения срещу Кевин Спейси. В резултат на това, холивудската знаменитост се сбогува със звездната си кариера, но се раздели и с доста пари, след като Netflix го осъди за големи загуби, а други продуценти оттеглиха предложенията си за предстоящи участия на Спейси в престижни филмови продукции.

Съдебните заседатели взеха вчерашното си решение си само след един час обсъждане. При прочитане на присъдата Спейси наведе глава и след това прегърна адвокатите си, без да каже нито дума на тълпата съдебни репортери. 

„Много сме благодарни на съдебните заседатели, че прозряха тези неверни обвинения“, каза неговият адвокат Дженифър Келър и допълни, че невинността му ще бъде доказана и в останалите обвинения.

През 2019 г. един от ищците срещу Кевин Спейси отказа да свидетелства, а друг почина. Това лято актьорът пледира невинен по пет от останалите обвинения срещу него. Така че, справедливо или не, вероятността ищците да компенсират финансово предполагаемите морални травми, причинени им според тях от Спейси, започва да изглежда все по-илюзорна.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: