Хората търсят спасението в природните продукти

Хората търсят спасението в природните продукти Снимка: Румен Лозанов

Бизнесът отблизо с Лъчезар Захариев, собственик на магазин за биопродукти в Плевен

Лъчезар Захариев е собственик на магазин за биопродукти „Зелен биосвят" в гр. Плевен. Роден е в с. Мечка, Плевенска област. Завършил е техникума по радиоелектроника и изчислителна техника „А. С. Попов" във Велико Търново през 1979 г. Трудовата му дейност е свързана главно с електроника, електротехника и телекомуникации в различни заводи и фирми. От 5 години развива собствен бизнес с биопродукти.

Г-н Захариев, увеличава ли се търсенето на биопродукти?
Да, хората търсят спасението в природните продукти. Биопродуктите са гарант за здраве. Цената е малко по-висока, защото при производството им не са използвани химически торове и препарати, следователно и добивите са значително занижени.

Значи е факт, че здравословното хранене е по-скъпо от обикновеното?
С оглед на това, че си запазваш здравето, според мен е по-евтино. Ако си здрав и не даваш пари на лекарите, не е никакъв проблем да консумираш биохрани. Има много евтини здравословни храни, които са по-достъпни от тези в хранителните вериги.

Има ли такава билка, която да е приложима при много болести?
Има такава билка, която преди няколко години получи награда, и тя се казва „мурсалски чай''. Информация за нея има много. Друга такава билка е копривата, която тъпчем и косим, а тя лекува над 30 заболявания! Приемът на билковите продукти не трябва да е по-малко от 3 до 4 месеца!

Тежка ли е короната на COVID-19 за малкия бизнес сега?
Да, първо той ще пострада. Постепенно ще започнат да изчезват хранителните продукти от веригите. Докато хората осъзнаят същността си, откъде са тръгнали и се върнат в родните си места. Това са селата. Защото градовете са изкуствено създадени конгломерати, силози за хора. Първият е Тедор Малтус, който дава предложение да се градят тия конгломерати с определена цел.

В тази връзка как смятате, човек за работа ли е създаден, или за да бъде щастлив?
Все едно да зададете на една птица въпроса за какво е създадена. Тя може свободно да си лети, без никой да й пречи, да се размножава, да гнезди, да си храни малките, без да ходи на работа. А който „не ходи на работа", е щастлив човек, няма господар.

Г-н Захариев, кое ви накара да „превключите" от телекомуникации към биопродукти?
Превключването не беше трудно, защото бях съкратен от работа, а и годините ми не бяха малко. Ходих на няколко интервюта за работа, но ме гледаха с насмешка точно заради възрастта ми и естествено, не ме взеха. С мотива, че съм твърде възрастен и не могат да ме излъжат - затова търсят по-млади.

Тогава ли взехте решение да се занимавате с продажбата на биохрани?
Да. След дълго боледуване се сдобих с медикаментозно отравяне поради неправилно лечение от личния лекар - предписа ми препарат, който трябва да се приема не повече от три месеца, а аз го пих 7 години и черният ми дроб се възпали. Стигнах дори до първа степен на цироза. Тогава реших да гладувам, да си рестартирам биокомпютъра. 23 дена гладувах, като през това време пих само вода.

Имаше ли ефект това продължително гладуване?
Да, ефектът беше пълно оздравяване. Освен това ми се подобри и зрението - свалих един диоптър на очилата. След като безуспешно ходих на множество интервюта за работа, разбрах, че както сам си оправих здравето, така трябва сам да намеря и пътя си в живота.

И решихте да инвестирате в биопродукти?
Да, в билки, натурални продукти - необработени и дошли директно от природата. И не ГМО! По този начин смятах, че мога да бъда полезен на хората, като същевременно заработвам. 
Разказвайки на моите клиенти историята си, да им помогна да не изпадат в моята ситуация. Защото лекарите ми взеха много пари и при това ме разболяха още повече. Но въпреки това съм им благодарен! Защото, ако ми бяха оставили парите, щях да продължа да се тровя с химия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: