Делфини спасиха плувец в ледените води на Ирландия

Делфини спасиха плувец в ледените води на Ирландия Снимка: jeevoka.com

По думите на спасителния екип, любителят на водния спорт е оцелял по чудо

Плувецът, около 30 годишен, в неделя се е озовал блокиран на две мили и половина от залива Трали в Република Ирландия. Лошо подготвен за условията, той е открит след 12 часа в ледените води, облечен само в бански.

Членовете на спасителния екип от Кралската спасителна служба на Ирландия (RNLI) казват, че са намерили смелчагата, заобиколен от „много делфини, които може би са му помогнали по един или друг начин“.

Спасеният, преодолявайки постепенно хипотермията, разказал, че според него е плувал към място, отдалечено на повече от 5 мили от това, където са го намерили. 

Спасителите му смятат, че е оцелял по чудо, без да подценяват своята работа, след като опитът им е показал в каква посока да търсят изчезналия.

Пред ирландския Independent, доброволец от групата спасители казва:

„Имаме отличен екип и се радваме на положителния резултат, който можеше и да е различен. Всички сме много въодушевени, но няма съмнение, че нашият спасен е извадил голям късмет. Ако го бяхме открили половин час по-късно, едва ли щеше да оцелее. Нито ние, нито медиците, можем да повярваме, че е оживял”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: